Imagen de @migus, asociación informática -As Pontes-
Y dentro de la anterior:"Do monte ó prato". Demostración sobre o mundo dos cogumelos
Martes, 01 de noviembre de 11:30 a 15:00
Charla teorico-practica sobre a identificación dos cogumelos comestibles máis comúns na nosa comarca, a sua limpeza, conservación e cociñado, impartido polo micólogo Luis Cuba e o cociñeiro Antonio Díaz do Rest. Andarubel das Fragas do Eume.
Y dice el listo que no os debeis perder :):)
ResponderEliminarSi ni siquiera puedo ir al Viñerón, imagínate a esto, Oye dile a la peña que haga algo el 2 de Enero que ando por allí. :):)
Jejeje Ankabri; no era mi intención ponerte los dientes largos.
ResponderEliminarNo dejes de pegar un toque antes de ese día 2. Nunca se sabe quien puede convidaros a un beber...
Ciao ciao!!!
He, he, he... Que pena que este ano non houbera case fungos... Aínda así había ambientazo. Recomendación (por se non o coñeces): quizáis o meirande experto das Pontes en canto a fungos seña Pepe Guerreiro, o propietario do mesón "O Puxigo", onde a súa muller, Ángeles, se emprega a fondo pra cociña-los que trae Pepe dos montes das inmediacións da vila. O sitio máis enxebre das Pontes, e imprescindible nesta época (quizáis mellor un pouco máis adiante, cando chova 5 ou 6 días seguidos...). Un saúdo!
ResponderEliminarGastropontés, acábome de decatar de un feito algo curioso.
ResponderEliminarEra coñecedor da sona do Puxigo e do sr. Guerreiro; pois ben, o curioso é que pode que me enterase da tua boca (en persoa)... non sei se estou no certo, pero é que xa son unhas cantas coincidencias. Certo ou non; tampouco é que fose a ser transcendental.
Tamé é certo que este foi, ata o de agora, o peor ano dende que teño afición pola micoloxía. De todos modos; eu adiqueime a presenciar a clase maxistral que ofreceron Luis Cuba e Antonio Díaz.
Caso de ter tempo; adicareille un pequeno post.
Deica!
Pois non sei en qué situación sería, Daninland, pero a verdade é que son bastante berrón! Ó mellor van por aí os tiros... ha, ha, ha...! A próxima vez saúdas e aínda lle tomamos un viño, non? Vai ó Puxigo que é o sitio da zona onde fungos máis "raros" poderás degustar, habitualmente á prancha, en croquetas, en revolto, e en salsa, con garantías e a un prezo moi bo. A modo de anécdota, en San Sebastián, por un pratiño de "Hongos a la plancha" (creo recordar que eran níscalos), pagamos 20 €, que son moitos € pra o que nos ofreceron... Un saúdo!
ResponderEliminarÁs veces da gusto voltar á casiña. Digoo por eses 20 leuros... aquí dan para un chisco máis jejee
ResponderEliminarGraciñas pola recomendación. Un saudo.