domingo, 5 de febrero de 2012

Restaurante PEDRO ROCA. en Santiago D. C.

Destino inminente para el Gourmet, o para el aspirante pertinaz...

En mi corta pero intensa carrera como gastroaficionado, he visitado buen número de locales y he llegado a una conclusión, atendiendo a las infinitas varibles que conducen a las misma con mis preferencias por bandera; pero tratando de ser objetivo: 

PEDRO ROCA es el mejor restaurante de cuantos disponemos dentro del territorio gallego.

Lógicamente me estoy refiriendo a "grandes restaurantes"; de los que automáticamente se excluyen gastrobares, cool bar, mega bar chachi-que-lo-lo-flipas, mesones, sidrerías, vinotecas, bistrós, tabernas...
Está claro que es opinión de servidor, pero ¿en que me baso para tan superlativa declaración?. Lo vemos a continuación:

-EL PRODUCTO: Supongo que si no eres un auténtico hacha; para disponer del mejor producto, no sólo llega con pagarlo. Hará falta mucha experiencia para toparse con los mejores abastecedores, además de un nombre lustroso; que es lo que atesora el Maestro Don Pedro Roca.

-LA FILOSOFÍA: Alta cocina en todos los platos; utilizando las más adecuadas técnicas ancestrales y actuales para tratar al citado producto. "Ausencia de lo superfluo", sin caer en un escaparatismo innecesario de cara a sublimar el producto; en el que sí han caído la mayoría de sus colegas de profesión.

-LA OFERTA: El cliente dispondrá de un menú degustación que realmente se basa en productos de mercado, a un precio contenido, teniendo en consideración los dos puntos anteriores y con el que nadie a quien de veras le guste comer; podrá huir de la satisfacción y la saciedad.
La carta es inusualmente extensa en entrantes, tanto para compartir como individuales, pescados, carnes y sobremesas. Todavía es más inusual que el disponer de tan alta oferta, no prive al comensal de disfrutar de gran cocina en cada uno de los platos.
La bodega está a la altura y no por ello, los precios se disparan.
-EL SERVICIO: Profesionalidad; experiencia y atención. No podía ser de otra manera; así que no se trata sólo de conocer el material, o el espacio en el que trabajan, lo cual es fundamental; si no dejar que el cliente fluya dentro de su velada y se sienta bien.
-EL LOCAL: Impecable; espacioso; rodea al cliente de buen gusto, amplitud, iluminación impecable y ¡horror, no hay música, ni manteles!!! 
En fin, creo que es una prueba de objetividad el que considere a un restaurante sin fondo musical; como el mejor de mi tierra. Los platos pesan; vaya si pesan:


Os lo creáis o no; esto no es un menú degustación.

 Pedí a la carta y tras el digestivo postre que véis a continuación...

 ...pedí este otro; por que está muy bueno y por que me encanta verme reflejado en esa deliciosa sopa de chocolate, mientras me lo como.
Si, lo se; aparte de ser una bestia parda, soy vanidoso; pero a ver quien se atreve a llevarme la contraria...


 ... y me apuesta una comida.

Estoy escribiendo esto 44 horas despúes de haber disfrutado los platos que acabáis de presenciar; mientras digiero un cocido de Porco Celta que me he metido gustoso entre pecho y espalda. ¡¡¡Viva o touciño!!!

P.D.: ¿Que opinan ustedes de las cocochas tamaño chuletón, cortesía de la casa?

7 comentarios:

  1. El barquillo de canela que acompaña al helado de vainilla, vale una carrera.

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  2. La foto del salpicón de bogavante, NO le hace justicia. Para nada, ni de lejos.

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  3. Boas, Daninland! Un día destes teño que irlle facer unha visita a Pedro Roca, a miña última (e única) visita tén xa demasiado tempo. Unha pregunta: o rubio braseado con fideos estaba rico? Máis que nada porque, de primeiras, non lle vexo moito xeito ó prato en cuestión... Por outra parte, quero entender que as kokotxas son as da primeira foto do post (tamaño pescada á romana, ou iso semella na foto), porque teñen unha pinta espectacular...
    Aproveito tamén pra contarche unha pequena anécdota, e ver qué che parece: acabábannos de trae-la sobremesa da cea, un sábado calquera nun RESTAURANTE (outras mesas aínda estaban por chegar a ese punto), cando de pronto, comezamos a escoitar uns ruidos provenientes da cociña: rasquetas, fregoas, caldeiros de auga, e pensamos que ata unha mangueira! Ata aí todo máis ou menos normal (dentro do chamativo), porque quere dicir que nese local preocúpanse de que a cociña estea limpa, pero mira ti por onde que, de repente, comeza a chegar un cheiro bastante recoñecible ata a nosa mesa: DISICLIN (ou similar, eu ata diría que misturado con lixívia). Eu non me considero puntilloso coma cliente, pero a verdade é que me pareceu mal: estabamos aínda á metade da sobremesa e penso que non é razoable ter que saboreala con cheiro a deterxente no naris... Creo recordar que noutra mesa estaban á metade do derradeiro prato... Poido entender que, sendo xente nova e ademáis sábado, teñan ganas de saír do choio, pero é que non era nin tarde, serían as 12 e cuarto da noite... Espero que me dea-lo teu parecer. Un saúdo!

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  4. Hola G.P:

    Ese é o máis IMPERDOABLE erro que atesoran en Casa Marcelo. Non serás o primeiro en queixarte, nin lamentablemente, o último.

    Ós que me tocan o corazón, critícoos so entre liñas. Se botas un vistazo ás miñas últimas entradas; percataraste de que ese erro está representado de un xeito sutil.

    O que nunca perdoo son erros de servicio; cando suceden a man tenta. Nin pratos de recheo, así que xa podes supor; que o rubio de Pedro Roca estaba de morte; sobre todo os berberechos e os fideos; que foron un agasallo do ceo.

    Como exemplo, podes ler a anterior entrada adicada a Pedro Roca. Digo claramente que o linguado, aínda estando para morrerse; non estaba cociñado ó meu gusto.

    Bueno G. P.; so dicirche que me lembraches a un antiguo lector, coñecido por Gastropontés. Estaba a botalo en falta ;-)

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  5. G. P. Debo desculparme; na mencionada entrada, retirei un párrafo no que indicaba a miña intención de non cear preto da cociña...Cousa de aforrar unhas verbas, para non incordiar ós lectores.

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  6. De verdade Daninland, pódesme crer cando che digo que son comprensivo e nada pexigueiro coma cliente, de feito moitas veces teño saído dalgún local pensando que son parvo, pero é que isto, de maneira tan escandalosa, é a primeira vez que me pasa. Teño estado outras veces nese local (fixácheste que eu non dixen o nome, simplemente puxen "RESTAURANTE", en maiúsculas porque así o penso) e aínda que se notaba que estaban a limpa-la cociña, isto producíase cando tódalas mesas estaban servidas ó completo, e non quedaba ninguén por rematar, salvo o típico gin tonic que se alongaba máis da conta... e, SOBRE TODO, sen que saíra nin o máis mínimo cheiro da cociña!!!
    Non sei se serán os anos que me fan ser máis escrupuloso, ou é unha cousa tan cantosísima (e tan fácil de solventar, por outra parte) que é indigna dun RESTAURANTE dese nivel. Eu saín coa imaxe do local polo chan, non o podía crer. Alguén llelo tén que dicir, dende o meu punto de vista é inadmisible. Tardarei en voltar. Unha pena.

    PD: Gastropontés??? Pois non sei de quén me falas... :-D

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  7. Gastropontés, claro que sei de quen falas e dixen o nome do lugar "de autos", por que prefiro a franqueza. Esta casa non atende a mafias -como si fan algunhas das que verás por ahí-.

    ¿Que podo dicir?, non serei eu quen defenda algo indefendible. Ti dis que é fácil de resolver e eu estou de acordo; pero sabes que o que eu critico maiormente; son as presas á hora de sentarse e levantarse da mesa.
    Vas a levar un premio en forma de grata recomendación. Precisamente trátase de un TEMPLO GASTRONÓMICO no que as presas non existen. Poderías entrar ás 21:00 e sair ás 2:00; comerías de luxo e beberías iden, por menos dos 75 €/cabeza que pagas polo menú de...

    Atende á vindeira entrada (ou envíame un correo persoal) e verás de que estou a falar. Ademáis dende As Pontes, tes uns 17 minutos para ir e outros 17 para voltar.

    P.D.: despídome cunha advertencia a favor de un dos meus templos santiagueses; predilectos:

    SE SALUD E CARTOS O PERMITEN; VOLTARÁS A LER ALGUNHA CRÓNICA DE C.M. :-D

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