miércoles, 30 de mayo de 2012

El restaurant​e Paprica ingresa en el Grupo Nove (Nota de prensa).

Noticias frescas DANINLAND, tiene el placer de anunciar a sus lectores; que el restaurante lucense PAPRICA, del joven chef, Álvaro Villasante, acaba de ingresar oficialmente como integrante del Grupo Nove. 
Como alguno de los habituales a este blog, ya sabréis; el PAPRICA es, en opinión de servidor, un soplo de aire fresco para la alta restauración de la provincia de Lugo. Las buenas maneras que desde sus inicios, ha mostrado este joven negocio; lo han llevado, a obtener importantes logros y reconocimientos.  El último de ellos, ha sido pasar a formar parte de una de las más reconocidas agrupaciones de Galicia y, por extensión, del resto del territorio nacional. 

Aguardo que este hecho, pueda contribuir a que su clientela continue acumulando grandes experiencias por muchos años y que pueda darse a conocer a un mayor número de personas. Mis mejores deseos para este restaurante; reciban mi enhorabuena.

Ahi os dejo con la noticia: 
O chef Álvaro Villasante Armas, propietario do restaurante “Paprica”, ingresa no Grupo Nove

Galicia. Lugo. Mércores 30 de maio de 2012./ O chef Álvaro Villasante Armas, propietario do restaurante lucense “Paprica”, é a nova incorporación do Grupo Nove, integrado ata agora por vintedous restauradores galegos.

Natural de Palas de Rei (lugo), Álvaro Villasante ten unha ampla traxectoria profesional desenvolvida a cabalo entre Lugo e Lleida, Tenerife, Miami e Barcelona, onde tivo a oportunidade de traballar con grandes da cociña como Sergi Arola e Ángel Palacios en “La Broche” (Miami); Gonzalo Tamames no “Rincón de Gonzalo” (Tenerife); Ramón Freixa, en “Racó d´en Freixa” (Barcelona); e Óscar Sabate, en “Eth Taro” (Val d’Arán). Finalmente, as aspiracións deste xove restaurador levárono a abrir o seu propio establecemento na cidade das murallas no ano 2007.

O restaurante “Paprica” está especializado en cociña creativa marcada polas estacións e pola temporalidade, na que teñen moita presenza os produtos ecolóxicos. Desde a súa apertura, leva acadados varios recoñecementos, entre eles o Q de Calidade Turística, de feito foi o primeiro en Lugo en acadar esta certificación.
Grupo Nove
Grupo Nove está integrado por 22 restauradores galegos entre os que figuran algunhas das principais figuras da gastronomía internacional, aglutinando nada menos que a oito estrelas Michelín, dous campións de España de cociñeiros e 18 dos restaurantes máis activos de Galicia.

Os membros do Grupo Nove reinventan a cociña galega sen renunciaren ás orixes. Apostan por unha cociña contemporánea, de vangarda, e están atentos ás novas técnicas postas á disposición da excelente despensa que ofrece a terra e o mar en Galicia. Este ano 2012 o Grupo Nove celebra o seu décimo aniversario.

Máis información en www.nove.biz

6 comentarios:

  1. Que sea para bien. Me gustó mucho el Paprica, así que les deseo lo mejor. Oye, a veces me dais cierta envidia, vecinos. Menudo grupo.

    ResponderEliminar
  2. Moi boa nova! Este restaurante non o coñezo, ou seña que non hai mellor excusa que o seu ingreso no Nove pra irlles facer unha visita... De tódolos xeitos, na páxina do grupo hai mutis total neste tema, deberían actualizar un pouco máis a miúdo. Un saúdo!

    ResponderEliminar
  3. GP; merece moito a pena. Atoparás cousas ben feitas; un todo (cociña, trato, local...) cos pes na terra. Unha máquina ben lubricada, que ademais, non che roubará u ollo da cara.
    Non perdas a terraza interior, os arroces son especialidade (o cal non é doado de atopar), nin deixes de lado o pracer dun paseo polo interior das murallas.
    Supoño que para o Nove, é difícil manter a páxina ó día; pero é de agradecer que remitan estas novas dun xeito tan inmediato.

    Un saúdo.

    ResponderEliminar
  4. Hola Jorge; a decir verdad, no creo que el hecho de haber ingresado en el grupo cambie mucho las cosas. De hecho; espero que mantengan su linea de trabajo y sean lo más libres posible, a la hora de ejercer su oficio.
    Eso es lo más complicado de encontrar; negocios con ideas propias que trabajen para el cliente, sin atarse a galardones, ni a modas pasajeras.

    Por cierto, el folleto de Mesas de Asturias, no tiene lo que se diría "mala pinta"...

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  5. Bueno, por desgracia no es oro todo lo que reluce, y pienso que en mi tierra hay unos cuantos que se han dormido en los laureles. Por suerte hay un pequeño grupo con ganas de hacer cosas bien que siguen trabajando discretamente pero con buenos resultados. Y a veces eso se extiende, se contagia a establecimientos cercanos, de barrio incluso. Y por supuesto algún maestro nos queda capaz de hacer cosas realmente grandes. Pero el nivel medio y la RCP los tenéis ganados, creo. De hecho, este verano volveré a comprobarlo ;-)
    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  6. Hola Don Jorge, podría decirte unos cuantos sitios donde esa RCP, brilla por su ausencia.
    De todos modos, está claro que si vienes por aquí; lo vas a pasar bien.

    Deica!

    ResponderEliminar